duminică, 16 martie 2014

Interviu Tomnarella


Buburuză-ruză
 Zboară de pe frunză
Şi unde vei zbura
 Acolo mă voi mărita!

 Gărgăriţă-riţă,
 Zboară-n poieniţă,
 Şi unde vei zbura
 Acolo va fi casa mea!

Gărgăriţă riţă
 Vino la fetiţă
Vino-n palma moale
 Să te strâng mai tare

V-aţi dat seama dragi tomnarelle cine ne-a răspuns de această dată la întrebări? Sunt sigură că da, aşa că nu vă mai ţin în suspans.

Buburuza cu ghete...cum ţi-a venit ideea unui nume atât de drăguţ şi original?
   Numele a pornit de la pasiunea mea pentru buburuze, pasiune devenita in ultima perioada obsesie. Am vrut un nume dragalas, simpatic si usor de retinut, care sa te trimita cu gandul la lucruri marunte. Ulterior am constatat ca mi se potriveste din ce in ce mai bine numele, ca oamenii ma striga Buburuza si ma identifica cu magazinul prin statura (inaltime 1.54m) si prin lucrusoarele marunte pe care le colectionez. Cu toate ca la inceput a fost vorba de o buburuza, in prezent in spatele proiectului sunt eu, prietenul meu Silviu si papagalul ucenic Diṭi.
 În ghetuţele buburuzei se află de fapt...
.... un contabil in devenire(economist momentan), insa informatician in fapt. Sa ma explic mai bine: am cochetat cu pictura de cand eram mica, cu toate acestea am terminat liceul cu profil intensiv informatica si facultate de economie ( Facultatea de contabilitate si informatica de gestiune). In prezent sunt ultimul an la master in contabilitate si lucrez ca administrator al unor baze de date (deci informatica...), iar pictura si lucrul de mana au ramas pe post de hobby. Sper totusi sa il dezvolt indeajuns de mult incat de imi devina meserie.

Pasiunile tale în materie de handmade care sunt?
Daca ma refer la momentul prezent, frivolite-ul. M-a cuprins de un an de zile si nu prea imi da pace nici noapte in somn (visez navete si fire subtiiiri). Daca ma gandesc la prima pasiune si marea dragoste, atunci spun margele de nisip cusute.

Care tehnică îţi este cea mai dragă şi la care te întorci mereu şi mereu orice ai face?Spune-ne mai multe cuvinte despre ea şi care este materialul preferat cu care lucrezi. 
Cea mai draga tehnica imi este lucrul cu margele de nisip(beading). Este prima tehnica pe care am invatat-o si cea la care ma intorc cu drag indiferent de starea de spirit. Imi e de ajuns sa ma uit la margele, sa le asociez, si mintea incepe automat sa zboare. Este o tehnica destul de dificila ce solicita muuulta rabdare si ochi buni (asa cum spune mama). Imi place sa lucrez cu ac si ata(nu folosesc guta pentru ca imi da senzatia de intindere, iar ata era folosita de femeile din maramures pentru zgardanele lor) si sa folosesc in coombinatiile de culori mult alb, crem si teal.
Si totusi, iubesc si materialele textile, dantelele si broderia.




  ♥ Masa de lucru a unei buburuze cum arată? Eşti organizată când lucrezi sau te concentrezi mai bine într-un haos aparent pentru ceilalţi?
     Masa de lucru in varianta noua este ataaaat de alba si ataaat de ordonata! Intotdeauna mi-a placut ordinea si mi-au placut cutiutele. Cat mai multe si mai frumos colorate si neaparat din metal. De curand am reusit sa fac biroul la care visam de multa vreme, cu sertare pliiine cu gheme colorate si materiale asezate pe categorii. Sa nu credeti ca aranjarea ma tine mult, pentru ca in momentul creatiei scot pe masa toata paleta de culori si aleg. La final insa, totul este strans si pus la locul lui.
Mergi la târguri? Oamenii sunt deschişi către lucrurile handmade sau le privesc sceptic?
    De o buna perioada de vreme(mai exact 4 ani), merg la targurile organizate in facultatea mea. O singura data am fost la un targ in aer liber (ilh) si nu am ramas prea incantata. La targurile din facultate oamenii au fost deschisi, au cautat lucruri unice, care sa le inspire ceva anume. Cu toate acestea, si-au schimbat mult preferintele de la ani la ani. La cel in aer liber am ramas dezamagita de participanti, de faptul ca produsele noi aparute erau foarte usor copiate si aparea un aspect omogen al targului, iar oamenii erau doar in treacat. As incerca totusi sa mai merg la vara, sa vad si reactiile altor oameni din alte categorii de varsta.
Ce argumente ai folosi dacă te-ai afla în faţa cuiva care nu refuză total ideea, dar încă nu este 100% convins să poarte ceva handmade? Simţi nevoia să îl convingi sau de obicei îl laşi să treacă mai departe?
    Atunci cand ma dau exemplu pe mine, simt nevoia sa conving sau macar sa sustin lupta pana la capat. Imi place ca atunci cand am argumente sa si obtin rezultate. De cele mai multe ori, oamenii au fost convinsi de modul in care le-am vorbit de produse, despre tehnicile pe care le practic si de sufletul pus in fiecare lucrusor lucrat pana in cel mai mic detaliu.
Oferi te rugăm nişte sfaturi pentru cei, cele care s-au apucat sau ar vrea să se apuce de handmade?     Sa fie perseverente, atente la detalii si sa creeze mereu lucrusoare unice prin care sa se deosebeasca de toti ceilalti creatori. Si sa nu uite ca in fond este un artist!

         Sper că şi de această dată v-a făcut plăcere să citiţi interviul Tomnarella. Mie în mod sigur îmi place să stau de vorbă cu fiecare tomnarellă în parte.
         Până data viitoare să aveţi parte de zile frumoase şi mult spor la meşterit!
Catrinel~Şoricel

8 comentarii:

  1. O lectura atat de placuta.... apreciez la maxim bogatia de imagini aduse in interviu si dragalasenia subiectului . Mi-ar place o sedinta de lucrutinuta in atelierul cel alb si ordonat...acum am inteles de unde si de ce se naste delicatetea creatiilor tale.
    Spor si creativitate pe mai departe, Buburuzo !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Buburuzo, sti ca ai tot respectul meu . Sa nu te lasi de hand-made niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicat, ordonat, colorat...cum sa nu rezulte asa minuni...

    RăspundețiȘtergere
  4. Tiiiiiii ce frumos arata asa! Catrinel, multumesc inca o data pentru interviu( de fapt, toata echipa iti multumeste). Si voua dragelor va multumesc pentru cuvintele frumoase si promit sa va invit curand la o sedinta de lucru in atelierul alb pentru ca stiu ca am o restanta cu el. Va pup pe toate cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumooooooooooos! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari Buburuzo, un interviu foarte frumos, cu poze si cu lucruri superbe create de manute talentate! Imi place mult spatiul tau de lucru asa de frumos organizat.

    RăspundețiȘtergere
  7. A fost o adevarata placere sa citesc despre tine si sa vad asa poze artistice. Te admir fiindca in zilele noastre, in special voi tinerii aveti o multime de atractii si tentatii la indemana, dar tu ai ales sa te exprimi prin handmade, iti vezi in continuare de studiu, de micutul tau papagal :), si de dragul si talentatul tau iubit. Iti doresc sa fii sanatoasa si fericita!

    RăspundețiȘtergere